image

Lizz Richards

Mary Morgan......
Toen ik 12 jaar geleden in België begon te werken was de eerste show waar ik zelf naar toe ging 1 van Mary in de Royal club te Gent.
Ik leerde daar een collega kennen met humor, kracht en vooral veel sympathieke eigenschappen.
Toen ik mijn eigen groep "la vie en rose" begon was Mary een geregelde bezoekster van onze shows.
In de loop der jaren werd Mary een heel erg gewaardeerde collega en vriendin.
Ik verbaastte mij steeds opnieuw over hoeveel kracht deze frêle persoonlijkheid had en met humor het medeleven weglachte.
Toen mij het nieuws bereikte dat Mary haar strijd gestreden had en dat haar lijden voorbij was moest ik even diep slikken.
Vele herinneringen dreven boven en ik besefte dat we een mens verloren hadden waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen.

Ik hoop dat ze in de hemel verder danst met geweldige kostuums en strass zoveel ze maar wenst en als onze tijd gekomen is op ons wacht met de premiere van haar nieuwe show tussen de Engelen.
Rust maar zacht lieve Mary
Ik zal je koesteren in mijn hart.

Wesley Bosmans AKA ChiChi La Rou.

Lieve Mary
Je was al een hele tijd ziek, maar toch kwam je overlijden als een donderslag bij heldere hemel.
Eerst is er ongeloof en verwarring, later de pijnlijke bevestiging dat je er inderdaad niet meer bent.
Ik heb je talloze keren aan het werk gezien, van sinds ik zelf maar enkele jaren oud was! Je was steeds een klassedame met prachtige kostumes en een ongeloofelijke overgave en toewijding!
Ik ben er zeker van dat jij een voorbeeld was en nog steeds bent voor vele travesties en dat ze je nooit zullen vergeten. Je komt wekelijks nog ter sprake en dit weekend nog zag ik je foto staan bij Carmen!
Wat mij het meeste raakte bij u was uw doorzettingsvermogen en uw wil om er voor je publiek te staan, ik zie het er weinig doen en dan spreek ik ook voor mezelf!
Geef ze daarboven een show die ze nog nooit eerder zagen Mary,
we zullen je niet vergeten!
XXX

Madame Zaza

Mary was een begrip in de travestiewereld geworden.
Toen ik 18 jaar geleden in mijn stapschoentjes waande in de showwereld, was ik een grote bewonderaar van Mary.Het was toen niet zo evident om zich als showqueen te manifesteren zoals nu. Toch Mary was er eentje die zich van de maatschappij niets aantrok en die gewoon haar ding deed die ze graag wou. ""optreden voor haar publiek"". Wie kent er nog de tijd van de Petit Paris in Gent (niet zover van het St. Pietersstation), daar hebben Mary, en nog zoveel gezichten die in die tijd furore maakten in de showwereld heel wat uurtjes versleten.
Na een optreden kwamen de diva?s naar dit cafeetje afgezakt. En dat mocht ik voor geen geld van de wereld missen. Mary was de persoon waar ik 18 jaar geleden enkele knepen heb van geleerd, hoe en wat te doen en te laten als showqueen.
Ik stond dan ook altijd op de eerste rij toen zij in het Gentse een optreden verzorgde.
Haar imitatie van Dalida - zwevend door de zaal met haar prachtige capes- bezorgde me steeds kippenvel.
Daarna ben ik Mary en François een tijdje uit het oog verloren, tot we elkaar terug zijn tegengekomen op een of ander evenement. De mailadressen en gsm nummers werden uitgewisseld en er was wederom contact tussen ons beiden. Drie jaar geleden hebben Mary en mezelf nog een samenwerking gekend in Affligem.
Het was een fantastische ervaring die ik nu nog steeds koester. We kregen te horen dat het toen al niet zo best ging met de gezondheid van Mary, maar dat ze er alles ging aan doen om samen met ons deze show af te werken.
Even later het bericht dat Mary uit de spotlight verdween, een spijtige zaak vond ik, maar de gezondheid gaat nu eenmaal boven alles.
Mary, ik zal je zeker missen, je was een collega om U tegen te zeggen, een grote artiest in eigen stijl, en een voorbeeld voor mensen die nu pas beginnen en die zich nu al ?De STER? willen noemen.
Een showtravestie ben je als je start, een showqueen wordt je doorheen de tijd en door de levenservaring die je opdoet in deze wereld. Jij mocht je zeker tot een van deze queens noemen.
Mede dankzij jou, zijn buitenstaande mensen vertrouwd geraakt met het showgebeuren.
Je bent veel te vroeg van ons heengegaan.
Maar toch zal Mary in onze wereld van showqueens steeds blijven voortbestaan.
Oprechte woorden
Madame Zaza

Geirnaert Joeri

Raar om commentaar te geven,maar wil gewoon laten weten dat dit toch wel een hele mooie herinnering is aan de persoon wie Mary was en altijd zal blijven!
Toen ik stukken jonger was ging ik regelmatig naar haar optredens,denk zelfs dat Mary de eerste was wie ik heb bezig gezien als showqueen,jaren later is zij niet meer, maar zal ze toch wel in mijn geheugen blijven leven!
Wens haar vrienden,familie en al haar dierbaren veel sterkte toe!
Mary is misschien niet meer,maar de herinnering aan haar zal het gemis met verloop van tijd verzachten en zal haar nog mooier maken dan ze al die tijd geweest is!!!