image

HOE ONSTOND "LES ROSES DU PARADIS" WEL ...

IK HEB MARY LANG GEVOLGD BIJ AL HAAR OPTREDENS IN VLAANDEREN EN WALLONIE. AL VLUG ONTSOND ER EEN BAND TUSSEN ONS BEIDE.,EEN GOEDE VRIENDSCHAP. IK VOND HAAR EN GEWELDIGE GROTE DAME EN HAD HAAR NOOIT VERTELD DAT IK ZELF OOK TRAVESTIE WAS.
In 2003 werd ik verkozen als 2de eredame in een travestieverkiezing , tijdens de Gentse feesten van dit zelfde jaar moest ik dan als dame optreden ; Mary was daar ook aanwezig en had zo ontdekt dat ik ook travestie was..direct begonnen haar ogen te schitteren en had ze iets in gedachten!
Ik liet haar foto's zien van mijn optredens en besloten toen om in 2003 een groep op te richten haar vriend Francois, de directeur en dan samen met Dorothy Bentley als travestie en Kristof en Dave als dansers; Mary stond in voor de organisatie en de keuze van de nummers en choreografie en ik dan voor het vervaardigen van de kostuums .Het was éénvoudig om samen tewerken met Mary omdat wij dezelfde smaak hadden Francois zei altijd "jullie zijn even zot !"

Ik heb heel veel van haar geleerd onder andere dansen, wat zeker niet makkelijk was ! Nooit was er ruzie of jaloezie en de repetities waren altijd even plezant . Zo gaven we dan onze maandelijkse shows in de Maisstraat in Gent en ook nog andere optredens waar we werden voor ingehuurd . Dan was het zover 2004 werd een groot jaar met onze Gentse feesten show wat zij het liefste deed ; we zouden en hebben er iets groots van gemaakt weken lang genaaid aan kostums ,pluimekragen maken en de repetities voor alle nummers in ons hoofd te krijgen, dan de stoet en we waren vertrokken 10 dagen lang het beste van ons zelf geven en fun maken ; onze band werd altijd maar sterker , Mary was meer een zus voor mij dan een goede vriendin elke dag aan de telefoon we hadden altijd wel iets te vertellen. We hadden dan ook een krontact gekregen in Frankrijk en besloten dan maar om 14 dagen op reis te gaan ! een onvergetelijke tijd was dat
In 2005 maakte we dan een nieuwe Gentse feeste show, maar door haar ziekte moesten we die helaas aflassen. Mary wou toen dat we de show alleen brachten, maar uit respect voor haar besloten we dat niet te doen; Mary ging vanaf dan 3x per week naar de nierdyalise toch was dit geen hinder voor Mary om haar maandelijkse shows verder te doen zij was altijd even geweldig op scene! Er kwam toen ook een nieuwe travestie in de groep ; Patricia Jones
In 2006 kwam er nog een adere travestie aankloppen (Mary was te goed van hart en nam deze erbij); in feite een ongewenst persoon! Er kwam daardoor een breuk in de groep enPatricia , Dorothy en Dave besloten te stoppen door de komst van deze persoon; maar wij gingen door en besloten opnieuw een Gentse feesten show te geven dat we het jaar ervoor niet hadden kunnen brengen maar pech! 5 dagen voor de feesten belandde Mary weer int ziekenhuis en werd de show opnieuw afgelast tot Mary haar grote spijt!
Onze laatste show was dan in mei , waar ik een hele goede herinnering aan heb want deze is geeindigt in het politiebureel; waar we beide als dame buiten gevolgen zijn, (Mary haar pruik stond scheef) toen de politieagent ons zei : "Dames dit is hier geen wachtzaal !" BUITEN !!!!
Vanaf dan is haar gezondheid dag na dag achteruit gegaan en stopte we de shows; zij wist in feite dat er geen shows meer gingen komen want zij werd te zwak; maar deed ons altijd geloven dat er een betere tijd zou komen om terug te starten.
Ik moet zeggen tot 14 dagen voor haar dood ben ik daarin blijven geloven !
Zij toonde ons nooit haar pijn en lijden; de voorlaatste dag voor haar vertrek hebben we nog lang samen kunnen praten; toen zij ze me dat ze vertrok naar haar nieuw cabaret en dat de zon haar nieuwe volgspot was in de hemel zij vroeg me ook om al haar kostuums te bewaren en de shows verder te zetten maar dan zonder haar , terug met Dorothy en Dave ; zodat LES ROSES DU PARADIS nooit zou verdwijnen !
Haar laatste wensen wil ik voltooien, en ik zal LES ROSES DU PARADIS voortzetten in haar voetsporen, ik zal haar enorm missen, maar zij houdt ons wel in het oog van hierboven!!!

en zoals het spreekwoord zegt :

ROZEN VERWELKEN EN MENSEN VERGAAN MAAR ONZE LIEFDE VOOR HAAR,
HAAR VRIENDSCHAP, HAAR VREUGDE EN
MOOIE HERINNERINGEN ZULLEN NOOIT VERGAAN
CAPRICE