image

Memorial Mary Morgan

Aangezien Mary Morgan 1 van de bekendste showqueens uit het Gentse Showwereldje was, vonden wij van showqueens.be het ook zeer terecht om een persoonlijk verslag te schrijven over de Memorial en het leven van Mary Morgan. Showqueensportaal “Showqueens.be” was dan ook sterk vertegenwoordigd op dit evenement ter ere van Mary.
Eerst een klein woordje over Mary zelf…
Deze memorial gaat tenslotte over een showqueen legende en niet zomaar weeral “een showke zoals er zovele zijn”… Mary ( of Guido) is geboren op 27 april 1968 en begint reeds op zeer jonge leeftijd (10 jaar) aan een professionele carrière te denken. Eerst als Miss Babylon en ongeveer 10 jaar later zal dan ook Mary Morgan geboren worden. Uiteindelijk zal ook Mary Morgan een eigen groep oprichten, maar dat wil ze enkel doen met de juiste partner / showqueen…
Deze vind ze dan ook enkele jaren later in Caprice, waarmee ze de showgroep “Les Roses du Paradis” opricht. Deze groep bestaat nog steeds en zal onder leiding van François en Caprice blijven verder bestaan om zo de nagedachtenis aan Mary voor lange tijd te laten verder leven…
Mary zelf kende tijdens haar leven veel tegenslag maar doorstond alle stormen mede dankzij haar grote liefde François met wie ze dan ook haar hele leven gespendeerd heeft. Zoals Madonna ooit zong in de film Evita “…what’s the use of the strongest hart in body that’s falling apart”
Dit omschrijft het leven van Mary tot op de minuut! Net als Madonna heeft ook Mary zeer vaak voor een zekere controverse gezorgd… oa door het haar “hetero-relatie” met François, enz.Nu we allemaal Mary Morgan weer een beetje beter kennen, volgt een verslag over de Memorial zelf…
Om 19h gingen de deuren open en om 20 h ging de show beginnen… Zoals altijd met de nodige vertraging begint de memorial om 20h45 met een emotionele toespraak van Caprice (Mary’s beste vriendin en collega).

De nummerkeuze voor deze memorial is zeer ingetogen met de occasionele komische noot waaronder een hilarische Oosterse mix en Barbie .
Doorheen de show vallen de theatrale kostuums op door het overvloedig gebruik van pailletten, weeral een typisch kenmerk van Mary Morgan en Les Roses du Paradis.
Hieraan is dan ook duidelijk te merken dat Caprice en Mary altijd op 1 lijn zaten ivm kleding en nummerkeuze.
De nummers vanavond waren uitsluitend klassiekers en merendeel Franse chansons.
Ik ben zelf zeker en vast een liefhebber van het Franstalige genre, maar soms kan teveel echt te veel zijn…
Na de klassieke afsluiter “Feerie” met de nodige pluimen kwam Caprice terug aan het woord met een emotionele toespraak gericht aan Mary met als afsluiter een persoonlijke wens van Mary zelf: Een optreden van haar François, elke maand 1 nummer ter ere van Mary en hun liefde…
Na een kleine technische storing is het lied van François voor zijn Mary dan toch doorgegaan en opnieuw viel op dat François zich nog steeds thuis voelt op het podium.

Het laatste eerbetoon aan Mary werd tenslotte na de show verwezenlijkt door een aangeklede mannequinpop met een mix van favoriete nummers en het neerleggen van witte rozen door de artiesten. Dit was overduidelijk en zeer emotioneel moment voor Caprice. Als je goed keek zag je zelfs meerdere tranen vloeien.
Met deze memorial is wederom bewezen dat Mary Morgan misschien niet meer lijfelijk bij ons aanwezig kan zijn maar ze zal voor altijd in onze harten blijven verder leven… Mary, we zullen je nooit missen want je bent nooit bij ons weggegaan. . .
Bron: showqueens