image

Mary's overlijden

27 April 2007
Mary wordt vandaag 39 jaar; maar ze viert deze in mineur;daar ze in het UZ Gent verblijft en stilaan haar einde voelt naderen. De prof komt bij haar op consultatie en Mary vraagt" Hoe kan ik de pijn stoppen dokter? "Uit de verschillende opties beslist Mary om de nierdyalise te stoppen; wetende dat ze dan zeer snel zal overlijden.
28 april 2007
Mary is omringd door haar familie en vrienden. s'Middags gaan we met zijn allen naar beneden en Mary zit in het midden van onze cirkel in haar rolstoel; Ze zegt" vandaag heb ik mijn lieve moeders; mijn man; broertjes en mijn vrienden allemaal bij me en ze deelt ons haar beslissing mee en dat ze binnen enkele dagen naar een plaats gaat waar geen pijn bestaat; "de hemel word mijn nieuwe scene en de zon mijn volgspot." "Ik heb jullie allemaal graag gezien en het spijt me dat ik deze beslissing heb genomen om jullie achter te laten." Wij zijn unaniem en zeggen Mary jou beslissing is een teken van moed en nemen afscheid van haar.de tranen nemen de vrije loop; maar dit moment van liefde en vriendschap neemt niemand ons nog af.

29 april 2007
Mary is volledig uitgeput en eindelijk komt haar zus aan vanuit luik.Mary is gelukkig en zo uitgeput als ze is praat ze even met haar zus en haar schoonbroer die ook haar petekind bijhebben. Rond 15 uur komt de priester binnen om de laatste sacramenten toe te dienen; waarna we allemaal samem een gebed zeggen voor Mary en haar een kruisje geven en onze laatste woorden tegen haar zeggen.Mary vraagt of we haar mooie gele kleed willen halen om in begraven te worden. Ze kiest ook haar muziek zelf uit voor de plechtigheid en als laatste wens vraagt ze een witte kist.
30 april 2007
Mary voelt dat de tijd gekomen is om deze aarde te verlaten;ze vraagt aan moeder;Francois haar vriend en aan haar broers Lambert en Jos "Mag ik gaan?" we laten haar gaan en zeggen "ga naar je papa je lieve Babette en Nikita" haar overleden honden.
Tesamen nemen we haar in onze armen en een paar minuten later om 10.30 uur overlijd Mary.
5 mei 2007
Zaterdag 11 uur de pechtigheid van de begrafenis gaat door in de St.-Vincentius kerk in de Maisstraat naast het zaaltje waar Mary haar maandelijkse shows gaf. De kerk is overvol al haar fans en vele travesties die met haar optraden zijn aanwezig. Aan de ingang van de kerk liggen alleen witte of rode rozen en lelies; haar lievelingsbloemen. De plechtigheid staat volledig in het teken van haar en de door haar gekozen muziek.De witte kist wordt de kerk binnegedragen op de muziek van "I Will Allways Love You".Bij het verlaten van de kerk speelt het nummer "I Remember You". Buiten staat een erehaag met Sint Bernardshonden en voor de laatste keer krijgt Mary een hartverwarmend applaus van al haar fans en de collega's. Mary rust op de Westerbegraafplaats te Gent,

Mary's laatste rustplaats

Mary rust op de Westerbegraafplaats te Gent op het plein G3. Hier zie je enkele foto's van haar grafsteen.
Hierbij wil ik ook al haar fans,vrienden en collega's bedanken die elke week haar graf overladen met vele bloemen,

Het doet deugd te zien dat jullie haar niet vergeten.