27 april 1968

Mary word geboren als Guido Henri Billen

De derde en jongste van het gezin Billen Joseph en Cecilia Vertoont.
Guido groeit op als een zorgeloze kleine zeer verlegen jongen; die een hechte band heeft met zijn zus Lucienne en zijn vader.
Al van kleinsaf aan is hij gefascineerd door muziek en speelt zelf piano, orgel en accordion.
Zijn showgehalte en dansvaardighied erft hij van zijn vader en grootmoeder aan moeders kant.

bride
bride

Let the show begin

Guido maakt zijn eerste optreden als Miss Babylon bij het cabaret gezelschap van Gust de Rijcke hij is dan amper 10 jaar

Door het overweldigende succes van zijn eerste optreden, zeker toen het publiek te zien kreeg dat hij een jongen was, raakte het nieuws tot in Brussel.
Guido komt in het programma "Vinger in de pap" op BRT gepresenteerd door Frank Dingenen als jongen die zich graag als meisje verkleed.
Onder begeleiding van zijn vader treed hij nog regelmatig op als gast in andere shows.

Mijn allergrootste Fan

5 december 1985

Die morgen om 6u 30 krijgen we telefoon uit het ziekenhuis, papa is die nacht overleden, na een lange slepende ziekte, tengevolge van en zwaar verkeersongeval en jaar ervoor.
Voor guido stort zijn wereld in, zijn zo geliefde papa, zijn mentor, zijn leeraar en vooral zijn grootste fan is niet meer.
We besluiten te verhuizen naar Gent de geboortstad van moeder. Na een tijd leren we er Ludwig en Etienne kennen die een travestiegroep hebben en Guido zet zijn stappen in de Gentse travestie wereld onder de naam Mary Morgan en sindsdien noemen we Guido altijd Mary.

bride